Петък, 19- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
10 милиона евро от Европейския фонд за солидарност за   Варна и Добрич

10 милиона евро от Европейския фонд за солидарност за Варна и Добрич


 

За България вече е одобрена подкрепа от 10 милиона евро от Европейския фонд за солидарност, която е насочена към Варна и Добрич - двата региона, които пострадаха през лятото, съобщи още българският еврокомисар Кристалина Георгиева и изрази надежда, че в следващите дни парите ще тръгнат по предназначение.

„Преговорите по бюджета вървят буквално тази седмица. В петък ще бъде много критичен ден за това да постигнем споразумение между съвета, парламента и комисията. Ако това не стане в петък, ще стане в близките дни. Тази година има изключително голям размер на преводите, които трябва да се направят от едни страни към други. Моята преценка и тази на колегите ми е, че трябва да дадем повече време на страните да могат да платят, ако не са го направили в пълен размер. За нас това е около 7 милиона евро и с решението, което взехме в комисията, даваме възможност на България до 1 септември догодина да направи тази вноска", обясни Георгиева, която изрази подкрепата си за Варна в борбата й за титлата Европейска младежка столица.

„Варна е много хубав град с хубави млади хора и прекрасни учебни заведения. Знам колко са интелигентни варненци, така че не виждам как да нямате шанс. Но ние като комисари сме задължени да запазим неутралност. Трябва да сме отворени за всякакви кандидатури. Но като българка, която много пъти е била във Варна за хубаво и за лошо, аз имам голямо уважение към варненци и се надявам, че с вашия кмет, с подкрепата на Европарламента, ще има много успехи", добави Кристалина Георгиева. 

http://www.cross.bg/georgieva-bulgariya-kakvi-1439526.html#axzz3IyZt201C
Снимка: www.cross.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие