Неделя, 8- ми Септ.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
1000 лева глоба за директорка от Черна, подправяла оценките на осмокласник

1000 лева глоба за директорка от Черна, подправяла оценките на осмокласник


 

Директорката на основно училище „Братя Миладинови“ в село Черна бе осъдена от Районния съд в Добрич за фалшифициране на официален документ с резултатите от три изпита на ученик от осми клас. Даниела Станкова трябва да плати глобата от 1000 лева, в случай, че обжалването на присъдата пред Добричкия окръжен съд падне, разкрива Topnovini.bg
 
Станкова подправяла оценките от 3 изпита на възпитаник в самостоятелна форма на обучение с инициали Р.Р.А. Предварително искала съгласието на двама учители и се подписвала вместо тях. Въпросните преподаватели обаче не работели в същото училище и пред магистратите заявили, че не са проверявали писмените работи на ученика. Само се уговаряли, че те трябва да са проверяващите. Това се случвало в периода между 15 януари-4 февруари 2013 г.
Събрани са доказателства, че шефката на учебното заведение злоупотребила с професионалните си правомощия като попълнила неверни данни в протоколите от изпитите на ученика по биология и здравно образование, по химия и опазване на околната среда.

Според Закона за подобно престъпление директорката може да лежи в затвора от 1 до 3 години. Засега й се дава възможност да обжалва глобата. След произнасянето на окончателната присъда от втората инстанция в Добрич от Регионалния инспекторат по образованието ще могат да излязат със становище дали ще има наказание за Даниела Станкова.
 



http://dobrich.topnovini.bg/node/517227
Снимка: 2.bp.blogspot.com



Вземи линк:

Коментирайте и Вие