Събота, 27- ми Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
1000 лева глоба за директорка от Черна, подправяла оценките на осмокласник

1000 лева глоба за директорка от Черна, подправяла оценките на осмокласник


 

Директорката на основно училище „Братя Миладинови“ в село Черна бе осъдена от Районния съд в Добрич за фалшифициране на официален документ с резултатите от три изпита на ученик от осми клас. Даниела Станкова трябва да плати глобата от 1000 лева, в случай, че обжалването на присъдата пред Добричкия окръжен съд падне, разкрива Topnovini.bg
 
Станкова подправяла оценките от 3 изпита на възпитаник в самостоятелна форма на обучение с инициали Р.Р.А. Предварително искала съгласието на двама учители и се подписвала вместо тях. Въпросните преподаватели обаче не работели в същото училище и пред магистратите заявили, че не са проверявали писмените работи на ученика. Само се уговаряли, че те трябва да са проверяващите. Това се случвало в периода между 15 януари-4 февруари 2013 г.
Събрани са доказателства, че шефката на учебното заведение злоупотребила с професионалните си правомощия като попълнила неверни данни в протоколите от изпитите на ученика по биология и здравно образование, по химия и опазване на околната среда.

Според Закона за подобно престъпление директорката може да лежи в затвора от 1 до 3 години. Засега й се дава възможност да обжалва глобата. След произнасянето на окончателната присъда от втората инстанция в Добрич от Регионалния инспекторат по образованието ще могат да излязат със становище дали ще има наказание за Даниела Станкова.
 



http://dobrich.topnovini.bg/node/517227
Снимка: 2.bp.blogspot.com



Вземи линк:

Коментирайте и Вие