Неделя, 14- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
 11-годишният Момчил Петков от Добрич спечели Купа „Ген.Стефан Тошев“

11-годишният Момчил Петков от Добрич спечели Купа „Ген.Стефан Тошев“


 

В края на миналата седмица в Генерал Тошево се проведе седмото издание на международния турнир по шах “Генерал Стефан Тошев”. В надпреварата се включиха над 50 деца от четири държави – България, Беларус, Румъния и Русия, като индивидуалният турнир за деца и юноши до 16 години при контрола 10 минути беше валиден за международен и национален рейтинг по ускорен шахмат.
Picture 042 [2]
Турнирът “Генерал Стефан Тошев” беше официално открит от кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който символично даде и първият ход с белите фигури на първа маса при момичетата. 
Picture 046 [1]
В отборното състезание се включиха 5 отбора за момчета до 12 години и 4 отбора за момичета до 12 години от България, Русия и Румъния при контрола за игра 10 минути на състезател плюс 5 секунди на ход. В крайното класиране на първо място при момчетата завърши силният тим на ШК “Веселин Топалов 2006” Варна, а на втора и трета позиция останаха съответно отборите от Санкт Петербург Русия и Мангалия Румъния. При момичетата първи е отборът от Румъния, на второ място остана тимът от Русия, а на трета позиция се наредиха представителките от Добрич.
В индивидуалната надпревара се включиха 28 участници от Беларус, България, Румъния и Русия. 11-годишният състезател на ШК “Енергия 21” Добрич Момчил Петков стартира пети в стартовия списък, но след пет извоювани победи и едно реми с крайни пет точки и половина се класира на първо място в генералното класиране и стана носител на индивидуална Купа “Генерал Стефан Тошев”. На второ място с пет точки (четири постигнати победи и две равенства – с първия и третия в класирането) остана Даниел Стоянов – на 13 години от ШК “Веселин Топалов 2006” Варна, а трети завърши Никола Лазаров – на 12 години от ШК “Енергия 21” Добрич.
Picture 039 [2]
 
Снимка: www.actualno.comВземи линк:

Коментирайте и Вие