Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
120 000 лева ще струва ремонтът на Хуманитарната гимназия в Добрич

120 000 лева ще струва ремонтът на Хуманитарната гимназия в Добрич


 

120 000 лева ще коства възстановяването на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” в Добрич след наводненията. Това е първоначалната сума, на която са оценени щетите по училището от потопа, информират от настоятелството му. Само 500 000 лева обаче ще отпусне Министерството на образованието за учебните заведения във Варна и Добрич. Парите са били предвидени за реформи, но сега с тях трябва да се покрият разходите по ремонтирането, в противен случай ще има опасност от провал на старта на новата учебна 2014-2015 г.

От МОН установили, че има 7 училища в двата засегнати града, които спешно трябва да се възстановят. Междувременно просветният министър Анелия Клисарова напомни, че се обсъжда да се премахне конкуренцията на пазара между автори и издатели на учебници. По думите й и учители и родители са единодушни, че по всеки предмет трябва да има по един учебник. Тя посочи, че за целта се обявява конкурс. Стигало се до случаи, в които хонорарът за написване на учебник скачал до 136 000 лева.
Министър Клисарова разкри, че в най-скоро бъдеще учителите, които работят с изоставащи деца през лятото ще бъдат подпомагани финансово от държавата.
Снимка: www.hg-dobrich.comВземи линк:

Коментирайте и Вие