Вторник, 16- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
500 метра тръба не достигат на Силистра, за да има газ

500 метра тръба не достигат на Силистра, за да има газ

С цяла година се бави пускането в експлоатация на новопостроения газопровод Добрич - Силистра.Няма информация какви са причините за забавянето на строежа и кога ще приключи строителството, коментира кметът на Силистра Юлиян Найденов:Останали са около 500 метра и за нас е интересно защо и как тези 500 метра не се осъществяват. Нормално би било този газопровод да бъде пуснат, а след това, ако има някакви разминавания, те да се обсъждат в един последващ период.

 

Съоръжението все още не е довършено. Не е изграден участък от около 500 метра на територията на област Добрич и това спира газификацията на цяла Силистра, съобщава БНР.

Проектът е на стойност 22 млн. 280 хил. евро, от които около 9 млн. са съфинансирани от държавата чрез дружеството "Булгартрансгаз".

С днешна дата град Силистра е трябваше да бъде сред газифицираните български градове. Година след пусковия срок на съоражението газопроводът още не е довършен. Няма информация какви са причините за забавянето на строежа и кога ще приключи строителството.

Останали са около 500 метра за строителство.

Изпълнител на строителните работи по довеждащия газопровод е италианска фирма, с която местната власт в Силистра няма никакви контакти. Паралелно със строителството на газопровода, друг голям инвеститор "Ситигаз" изгражда вътрешногазовата разпределителна мрежа на града. Тя е готова на 90%.

http://news.ibox.bg/news/id_396843099
Снимка: images.ibox.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие