Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
912 лица от Добрич подали заявления за подпомагане

912 лица от Добрич подали заявления за подпомагане


 

На свое заседание Общественият съвет реши да се синхронизират имената от списъците с пострадали, които са налични в Община град Добрич, Дирекция “Социално подпомагане“, Сдружение "БЧК“ и Гражданска инициатива „Да помогнем на Добрич“, за да не се допусне дублиране. Изискани са списъци от Дирекция „ГРОН“ с имената на лицата, които са регистрирани на един и същи адрес. На 17 и 18 юли членове на Обществения съвет обединиха четирите списъка и игнорираха повтарящите се имена.

Установени са 912 души подали заявления заради наводненията, в които са упоменали нуждите си от помощ в Община град Добрич, Д“СП“, Сдружение БЧК“ и Гражданска инициатива „Да помогнем на Добрич“. Трудност при работата на членовете на съвета обаче се явява фактът, че в списъците, предоставени от Община град Добрич, заявленията са приемани по постоянен адрес на заявителя, който в някой от случаите не е идентичен с адреса на пострадалия от наводнението имот. Това ще наложи членовете на съвета да проверяват индивидуално всички подадени заявления, за да бъде установен точния адрес на пострадалото домакинство. След процедурата вероятно ще се стигне до отпадане на още имена от първоначалните 912 идентифицирани.

Миналия петък от Националния съвет към БЧК са получени методически указания с препоръки за изготвяне списъците на пострадалите и разпределянето на средствата. Установени са имената на всички пострадали домакинства, които отговарят на критерии 1 и 2, а именно:

1. Пострадали от наводненията са напълно разрушени домове.
2. Пострадали от наводненията с домове, подлежащи на събаряне.
На 19 юли Общественият съвет е прегледал 176 анкетни протокола  от  извършени социални оценки на социални работници от отдел “ЗСП“ и е определил критериите, по които ще бъдат подпомогнати хората. Общо оценените от Обществения съвет пострадали до момента са 345 домакинства.
Снимка: belejnik.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие