Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
96 деца от 4 добрички училища откриха изложба за борбата срещу наркотиците

96 деца от 4 добрички училища откриха изложба за борбата срещу наркотиците


 

96 деца на възраст от 8 до 18 години рисуваха, за да покажат гражданската си позиция за проблемите с дрогата и младите хора в България и по света. Младите художници са ученици от основните училища „Христо Ботев”, „”Стефан Караджа”, „Христо Смирненски” и средните общообразователни „Димитър Талев” и „Св. Климент Охридски”, разкрива Радио „Фокус”. В екипа участват също възпитаниците на ателието по изобразително изкуство „Стела и Дара” към ОМЦ и Центъра за обществена подкрепа 1 и 2 в града.

Талантливите добричлии вече са открили изложба от 21 творби в Общинския младежки център „Захари Стоянов” в Добрич. Тя е озаглавена „Деца, изкуство и спорт срещу дрогата”. Изложените рисунки са подбрани след конкурс. За изобразяването на своята гледна точка по проблемите с употребата, разпространението и борбата срещу пристрастяването към дрогата от страна на младите, художниците са използвали смесена техника – темперни бои, акварел и колажи. Училищата, които са участвали в конкурса са получили награди от общината. Шестима от художниците също са грабнали индивидуални награди.

За реализирането на проекта са работили не само децата, но и техните приятели от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община град Добрич. Идеята за изложбата е подкрепена и от програма „Синди”. Главната цел на конкурса е била участниците в него да обогатят познанията си за наркотиците и последиците от употребата им.
 
Снимка: az-deteto.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие