Сряда, 21- ви Февруари
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Албена потъна

Албена потъна


 

Курортът Албена е под вода заради обилните валежи, паднали през последните няколко денонощия. Преляла е река Батовска. Придошлите води не се спират пред нищо и пълнят мазите на някои от най-луксозните хотелски комплекси в перлата на Добруджанското Черноморие. Част от атракционите и търговските обекти на плажната алея са отнесени от водата, а хотелите на първа линия са наводнени. До тях път няма. Автомобили са закъсали на средата на улиците на ваканционното селище.

От ранните часове на деня екипи на пожарната се опитват да отпушат затлачени ръкави, за да бъдат отведени насъбралите се води към морето. Очаква се до дни реките по улиците в Албена да се отдръпнат и на тяхно място да останат дюни от кал и растителност. За тях ще се наложи да се погрижат фирмите по чистота и озеленяване.
Наводненията в Албена саботират всички медийни, културни и спортни събития, които в момента се придвижват там, както и приходите в хазната на курорта от шопинг терапиите и консумацията в заведенията от страна на чуждестранните туристи. 
Снимка: user.novanews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие