Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Албена търси 200 000 туристи с представяне на атракциите си в пет руски града

Албена търси 200 000 туристи с представяне на атракциите си в пет руски града


 

Плажната библиотека в Албена вече обслужва отмарящите по пясъка туристи, зажаднели за приятно четиво, а в началото на юли ще бъдат открити лятното кино и свръх модерния аквапарк с 3 пързалки за възрастни и 7 за малчуганите. Може би няма да дойдат 200 000 туристи в курорта както миналото лято, но все пак се правят опити да се привличат с ударна рекламна кампания в 5 руски града. Това разкри в ефира на радио „Добруджа” зам. търговският директор на Албена Йовка Страшилова.

По думите й стана ясно, че в момента в курорта има близо 3000 ваканцуващи като по-голямата част от тях са германците и скандинавците, които нямат проблеми да се къпят в морето и при по-ниски температури. Освен тях и българи са отседнали в отворените 20 хотела в комплекса, но те са там предимно заради работни срещи или заради спортните инициативи, които това лято ще залеят курорта. Едва половината от хотелите са отворени, останалите ще се препълнят чак през август, когато ще бъде пикът на сезон според Страшилова. През месеците юни, юли и септември обаче не се очаква наплив.

Още през февруари тази година е станало ясно, че конфликтът между Украйна и Русия ще се отрази негативно на броя на резервациите. На 6 юли в Албена ще свирят новият каварненец Джон Лоутън и любимата за милиони българи група БТР. През цялото лято курортът ще забавлява гостите си с различни концерти, състезания и атракции и ще се превърне в културната „столица” на Черно море.
Снимка: albena.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие