Вторник, 16- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
„Албена“АД  не е внасяло заявление за излизане на свободния пазар на електроенергия

„Албена“АД не е внасяло заявление за излизане на свободния пазар на електроенергия


 

Възможността за излизане на свободен пазар на потребители, присъединени на средно напрежение, съществува от 1 октомври 2013 г. Курортният комплекс не се е възползвал от неяВъв връзка с изявления, дадени днес от „Албена“ АД, бихме искали да направим следните уточнения:

Като електроразпределителна компания ЕНЕРГО-ПРО Мрежи има отговорност по поддръжка и рехабилитация на мрежата и осигуряване на безаварийно електрозахранване на своята лицензионна територия. В тази връзка на 15.06.2015 г. и на 16.06.2015 г. ще бъде извършена инспекция и профилактика на 4 трафопоста и други съоръжения, собственост на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, намиращи се на територията на к.к. „Албена“.

Отново подчертаваме, че планираната инспекция и профилактика на електроразпределителните съоръжения има за цел да гарантира тяхната устойчива и безаварийна работа по време на туристическия сезон, като при извършване на планираните дейности не е предвидено прекъсване на електрозахранването.

Относно твърденията, че ЕНЕРГО-ПРО спира „Албена“ АД да излезе на свободен пазар, напомняме, че от 1 октомври 2013 г. всеки потребител, присъединен на средно напрежение (какъвто е курортният комплекс “Албена“), може да излезе на свободния пазар на електроенергия. За целта е необходимо да се внесе заявление в съответната мрежова компания (ЕСО или електроразпределително дружество). Режимът е уведомителен, а не разрешителен. С други думи, потребителите не се нуждаят от разрешение на когото и да било, за да излязат на свободен пазар.

Заявлението за излизане на пазара по свободно договорени цени е публично достъпно от 2013 година и може да бъде намерено на сайта на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи на адрес: http://www.energo-pro-grid.bg/bg/uslugi-za-svoboden-pazar . То може да бъде внесено във всеки център за обслужване на клиенти на компанията.

От 1 октомври 2013 г. до сега в ЕНЕРГО-ПРО Мрежи  не е внасяно от „Албена“ АД заявление за излизане на свободен пазар. По този начин дружеството е едно от редките изключения на фирми, присъединени на средно напрежение, които не са се възползвали от предимствата на свободния пазар на електроенергия.
Снимка: artvision-design.comВземи линк:

Коментирайте и Вие