Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Арендатори и банки стояли зад смъртта на 55-годишния пчелар от Добрич

Арендатори и банки стояли зад смъртта на 55-годишния пчелар от Добрич


 

Миналият петък в жилището си на улица „Цар Петър” № 2 в Добрич се самоуби 55-годишен мъж, смятан за най-добрия пчелар в града. Затворил се в килера на дома си и натиснал спусъка на ловната пушка, която била негово законно притежание, информира „24 часа”. Приятелите и колегите му занаятчии са потресени от случая. Единствено близките си предупреждавал, че не може да издържа повече на натиска, който му оказвали банките за теглените кредити на стойност стотици хиляди евро и на безотговорните практики на арендаторите да пръскат зърнените култури и да му тровят пчелите. Тази пролет пчеларят се простил с 30% от медоносните си насекоми.

Янко Янков и Георги Донев са други изтъкнати пчелари в цяло Добричко. Описват покойния си другар Милан Миланов като добър и честен човек, и не могат да повярват, че него вече го няма. Едва към края, малко преди да сложи край на живота си станал нервен заради натрупалите се проблеми и говорел на по-висок глас. Разказват, че имал амбиции да увеличи кошерите си в селата Росица и Пчеларово на 1000 и за целта теглел заеми, за да обикаля по конференции и фестивали из различни европейски държави и да се среща с големи тамошни производители на мед и пчелни изделия. С жена му продали част от имуществото си, за да закупят инсталации за производство на продукти по европейски стандарти и да изнасят стоката си навън. Успели да увеличат кошерите на 600.

Милан Миланов се надявал на субсидии и разрастване на бизнеса си чрез програма Сапард. За успехите, които жънел го удостоили с почетните призове "Пчелар на Добруджа 2004" и "Пчелар на България 2007". И ловец бил, но рядко се случвало да излиза с пушката за дивеч. Гледал предимно пчелите дали са добре.
 
Снимка: www.exposingtruth.comВземи линк:

Коментирайте и Вие