Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
БЧК се нуждае от коли за разнасяне на помощите за добричлии

БЧК се нуждае от коли за разнасяне на помощите за добричлии


 

Провизиите, събрани от дарители от цялата страна за пострадалите от наводненията добричлии трябва да се извозват на адреси, но БЧК не разполага с лекотоварни автомобили. Двете коли на червенокръстците са се повредили от бедствието и сега организацията е с вързани ръце, признава пред БТА директорът на Областния съвет на организацията д-р Артюн Еринозов.

БЧК се обръща с молба към фирмите да се предоставят автомобили за временно ползване само, докато бъдат разнесени даренията, натрупани в склада в село Победа, където има тонове минерална вода и дрехи втора употреба. Българския енергиен холдинг са дарили 350 олекотени завивки и 1400 хавлии, а други 30 фирми са събрали огромно количество пакетирани храни и консерви.

Призовават се младежи да помагат в товаренето и разтоварването на помощите. Храна и материали от първа необходимост се раздават в три стационарни пункта в Добрич – в централата на организацията, в хуманитарната гимназия и в пенсионерски клуб. От БЧК признават, че някои от пострадалите семейства отправяли запитвания дали някой не е дарил латекс и четки за козметични ремонти в пострадалите от наводненията къщи.
 
Снимка: 3.bp.blogspot.comВземи линк:

Коментирайте и Вие