Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Библиотеката ще мотивира децата от 4 училища в Добрич за „Забавното лятно четене”

Библиотеката ще мотивира децата от 4 училища в Добрич за „Забавното лятно четене”


 

На 27 май /вторник/ 2014 г. от 15.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе” ще бъде открита Националната лятна кампания „Забавното лятно четене”, инициатива на българския детски портал Az-deteto.bg, чиято цел е провеждането на ежегодни мащабни летни кампании за насърчаване на детското четене. Инициативата е насочена към всички деца в България на възраст между 6 и 14 години и техните родители.

В проявата ще се включат ученици от СОУ „Димитър Талев”, Хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий” и СОУ „П.Р.Славейков”. Гости на откриването ще бъдат Детелина Николова, кмет на община град Добрич, Камелия Койчева, зам-кмет „Хуманитарни дейности” при община град Добрич, Кристина Фотева, старши експерт по предучилищно възпитание при РИО на МОМН, Сашо Серафимов, поет, Председател на Дружеството на писателите в град Добрич.
В откриване на събитието ще участват Мария Дуковска, гл.редактор на сайта Az-deteto.bg, Катрин Иванова, Милена Атанасова и Виктория Гьонева.

Целта на проявата е да се организира среща с деца, учители и местни личности, за да се разказва на малките приятели на книгите колко е важно да се чете и да се насърчават да отварят повече книги през летните месеци в голямата ваканция.

Първото издание на инициативата „Забавното лятно четене” се провежда през 2011 година, а през 2012 година следва нейното второ издание заради забележителния успех на вече отминалото. Тази година от 1 юни до 15 септември се провежда третото издание на инициативата, което се стреми да разшири още повече нейния обхват и цели включването на по-широк кръг участници, свързани със стимулирането и възпитаването на навици за четене у децата.
Кампанията се базира на реално измерими резултати от онлайн читателски дневник. Всяко дете попълва информация за книжките, които е прочело. Различни събития се провеждат в цялата страна за анонсиране и подкрепа на инициативата, а в края на кампанията се обявява победител, избран сред децата прочели най-много книжки.
 
Снимка: www.parents-space.com



Вземи линк:

Коментирайте и Вие