Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Библиотеката в Добрич подари на децата от „Еко лято” виртуално „Пътешествие в Европа”

Библиотеката в Добрич подари на децата от „Еко лято” виртуално „Пътешествие в Европа”


 

Деца от програма „Еко лято” при Общински младежки център в Добрич посетиха Регионална библиотека „Дора Габе”. Преди да посетят сектор Работа с деца, участниците се регистрираха за читатели на библиотеката. Някои от децата за първи път посещават голяма обществена библиотека. Впечатлиха се както от големия брой книги, така и от разнообразието на жанровете им. Запознаха се с правилата за ползване на библиотеката и чуха „молбата” на книгата, за да я пазят чиста и неувредена.

Поводът за посещението бе представяне на мултимедийната презентация „Пътешествие в Европа” и да бъде предизвикан интересът на подрастващите към книгата. В интерактивния кабинет на библиотеката участниците в програма „Еко лято” разшириха знанията си за страните-членки на Европейския съюз. Научиха нови и интересни факти за символите на Европейския съюз – Синьото знаме със 12 – те златни звезди, еврото като валутна единица и др. Те чуха „Ода на радостта” европейския химн и „Мила Родино” българския национален химн.

Виртуалното пътешествие премина през страни - членки на Европейския съюз, някои от които са партньори на училищата, в които учат децата, по различни проекти – Гърция, България, Франция, Великобритания, Италия, Испания, Германия. Накрая „посетиха” и родината на Дядо Коледа Финландия. Учениците чуха как звучат поздравите на съответните държави, видяха известни забележителности и бележити личности, сред които и детски писатели. Проверяваха своите познания чрез забавни игри.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие