Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Бизнесът в Добрич вече може да връща младите от чужбина с дистанционни стажове

Бизнесът в Добрич вече може да връща младите от чужбина с дистанционни стажове


 

Правителството започва тясно партньорство с бизнеса в нова инициатива под мотото „България има нужда от Вас". Целта е чрез осигуряване на дистанционни стажове в български предприятия да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и студентите, избрали да учат в чужбина. Идеята е да бъдат мотивирани младите и талантливи българи да се върнат в родината си, за да реализират потенциала си тук и да помогнат на българската икономика да се развива с ускорени темпове. Чрез дистанционни стажове българските компании ще си осигурят достъп до международен опит, практики и експертиза.

Кабинетът „”Орешарски” очаква тази инициатива да бъде споделена и подкрепена от българския бизнес. Фирмите и организациите от област Добрич, могат да заявят желание за прием на български студенти, които учат в чужбина, за дистанционни стажове, като изпратят попълнена заявка за участие по електронен път и с официално писмо. Формулярът е публикуван в раздел Документи и материали на www.staj.government.bg .

До момента заявки за включване в програмата са изпратили фирми, пожелали за стажанти студенти от Австрия, Германия, Великобритания, Швейцария, Холандия, Франция и Русия.
Инициативата се провежда под патронажа на заместник министър-председателя по икономическото развитие на Република България - Даниела Бобева. За допълнителна информация: тел. 02 940 26 26, staj@government.bg

Вземи линк:

Коментирайте и Вие