Сряда, 29- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Бойко залага отново на Детелина Николова в Добрич

Бойко залага отново на Детелина Николова в Добрич


 

Кметовете на Добрич Детелина Николова и на Плевен проф. д-р Димитър Стойков ще бъдат издигнати от ГЕРБ за втори мандат на местния вот през есента, научи "Стандарт" от високопоставени източници, близки до Изпълкома на партията. Категорично лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов е дал подкрепата си за нов мандат и на двамата. Освен Стойков и Детелина Николова се ползва с авторитет в града, а предварителните сондажи сочат, че е почти сигурен победител в Добрич. "Нямам забележки към Детелина", отсякъл Борисов пред своите и дал "зелена светлина" за кампания.

В анализа на ГЕРБ става ясно, че проф. Стойков в Плевен е фаворит на местните също заради добрите резултати от работата си като кмет. Сегашният плевенски кмет се ползва с подкрепата и на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Очакванията са от Реформаторския блок да издигнат срещу Стойков адвоката Георг Спартански, който нашумя преди време като защитник на шофьор с 1,67 промила. Любопитното по казуса бе, че човекът зад волана бе зам.-председателят на Общинския съвет Илиян Беров, а Спартански бе председател на местния парламент.

В Монтана, срещу сегашния градоначалник Златко Живков, хората на Бойко Борисов ще заложат на кмета на община Георги Дамяново Дилян Димитров. Именно той пое поста на областен координатор на партията в Монтана след оставката на Искра Фидосова. Зад кандидатурата на Димитров е застанала депутатката от региона Десислава Атанасова.

В Кирково, област Кърджали, ГЕРБ ще издигне сегашния зам. областен управител на Кърджали Румен Младенов.

В същото време в БСП вътрешните сондажи сочат, че единственият сигурен кмет с нов мандат наесен ще е градоначалникът на Сливен ген. Кольо Милев. При неговата кандидатура успеваемостта на червените "би била малко над 50 процента", става ясно от партийните сметки. В БСП са притеснени, че дори след балотажите гаранцията за успех на вота е 30-40 процента. Червените ще издигнат в Търговище за нов мандат д-р Красимир Мирев, който ще има за опонент д-р Дарин Димитров от ГЕРБ.

http://light.standartnews.com/balgariya-politika/boyko_zalaga_otnovo_na_detelina_nikolova_v_dobrich-287271.html
Снимка: www.pixeldepo.comВземи линк:

Коментирайте и Вие