Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Британци идват в Добрич за строежа на най-големия скейтпарк в България

Британци идват в Добрич за строежа на най-големия скейтпарк в България


 

Община Добрич призова британски експерти да помогнат за построяването на най-големия скейтпарк в България. Необходими са консултациите на външни специалисти, които вече имат опит в изграждането на подобни съоръжения, за да се получи онова, което всички младежи у нас очакват. Това разкри пред Радио „Фокус” зам.-кметът „Икономическо развитие и европейски проекти” инж. Надежда Петкова.

Скейтпаркът ще бъде вдигнат до езерото в градската градина „Свети Георги” на площ от 2 декара и 300 кв. м. Той е част от модернизацията на парка, за която се усвоява бюджет от 5 000 000 лева. Предполага се, че ще се превърне в най-голямата атракция не само в града, но и в национален мащаб за любителите на адреналина. На него ще могат да се провеждат национални и международни състезания и подрастващите да се учат безплатно да карат ролери и скейтборд.

По думите на инж. Петкова подобна рампа има само в Монтана, но и тя не е изпипана както трябва. Точно затова общинарите в Добрич са стигнали до извода, че трябва да се допитат до големите професионалисти от Острова и сега само чакат отговора им. Според зам.-кмета има прекалено много детайли в проекта, които не са за пренебрегване. Тя дава пример със сложността на изработката на всички елементи от скейтпарка, които трябва да позволяват различни карания и спускания и премятания. Пред радиото Петкова признава, че градските власти са категорични в решението си, че в Добрич трябва да има нещо уникално, за да се привличат привържениците на екстремните спортове и то да е направено по световни стандарти.   
Снимка: www.redbullskatearcade.hkВземи линк:

Коментирайте и Вие