Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Българка от Добрич зверски убита в Осло

Българка от Добрич зверски убита в Осло


 

28-годишната Галина Сандева от Добрич е открита мъртва в автомобила си в близост до операта в норвежката столица Осло. Предполага се, че е убита от няколко криминално проявени мъже, пише в. “Дагбладет”.

Това е брутално убийство, заяви полицейският инспектор Грете Лиен Метлид. Полицията търси съдействие от обществеността във връзка с жестокото престъпление. Тялото е намерено в 17,19 ч в четвъртък в колата на жертвата – сив “Форд Фиеста” с българска регистрация, паркиран на крайбрежната улица.

Близките на Галина са уведомени. Българката е намерена от приятели, които я търсили от сряда вечерта. Последно е била видяна на паркинг в центъра на Осло в 20,30 ч в сряда близо до кей на стотина метра от мястото на зверското убийство.

Според норвежката преса Сандева е била известна на полицията като проститутка. Тя работела навън, включително под мост в крепостта Акершус, познато място за платен с*кс в Осло.

“Знаем, че е била част от проституцията, но не знаем колко време е била тук
Тя е от страна от ЕС и може да се движи свободно”, казва Метлид. Полицията допълва, че няма информация да е имало заплахи срещу българката.

Засега няма арестувани за убийството, но е започнало издирване в широк кръг. Извършителят може да е с*ксклиент, посочва “Дагбладет”.

Норвежката полиция отказва да даде подробности за самото убийство. Водолази претърсили водата в пристанището, но не е известно дали са открили нещо.

Следователи са събирали веществени доказателства около колата на Галина Сандева, но валяло много през деня - суграшица и сняг.

В. “Дагбладет” цитира мъж, който разговарял с убитата жена по време на на събитие. “Тя изглеждаше весел човек с много енергия. Надявам се, че ще открият извършителя.”  

Колата, в която е открито тялото на Галина Сандева.


http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183783
Снимка: cache1.24chasa.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие