Четв, 29- ти Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Цонко Цонев е в Брюксел за интеграцията на ромите

Цонко Цонев е в Брюксел за интеграцията на ромите


 

Кметът на Каварна Цонко Цонев представя България в обмена на практики за интеграцията на малцинствените групи. Той е в Брюксел за последната за годината конференция на мрежата EUROCITIES. Инициативата цели скъсяване на разстоянията между местните власти и управлението от международно ниво на проблема. Участниците предлагат своите идеи за мотивирането на ромите да се образоват и да работят.

Срещата е част от проекта „Изток - Запад - сътрудничество на градовете за ромско включване”. Финансирането идва от Фондациите „Отворено общество” и „Бърнард ван Леер”, с подкрепата на Европейската комисия. Всеки партньор на конференцията ще представи отчет за действията си, с които показва своята ангажираност за подобряването на условията на живот на мургавата част от обществата.

В конференцията участват двете представителки на Източна Европа – България и Румъния, както и: Европейската комисия, Фондация „Отворено общество”, местни власти на редица европейски общини като Осло, Стокхолм, Гьотеборг, Ротердам, Глазгоу, Берлин, Барселона и Гент.
Снимка: www.dnevnik.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие