Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Цял град копае септични ями заради скандал с казанджия

Цял град копае септични ями заради скандал с казанджия


 

Преди 20 години в един град в България септичните ями се препълват и съдържанието им започва да тече по улиците. Жителите на Каблешково решили сами да си купят тръбите и да си направят импровизирана канализация. Сега те отново трябва да прокопаят септични ями и да се изключат от незаконната канализация. Населението на бургаското градче е „наказано” от община Поморие заради замърсяване на реката с всевъзможни отпадъци, разкрива „Труд”. Проблемът набрал скорост, след като хора се оплакали в екоинспекцията, че местният казан за ракия разнася зловония из целия град и замърсява.
Инспекторите затворили казана и ядосаният стопанин Тодор Вълчев върнал удара срещу съгражданите си като ги „изпял” пред контролните органи, че също наторяват обилно природата. Оказало се, че 580 къщи пълнят дерето с отпадни води.

Според кмета на Поморие Иван Алексиев канализацията на каблешковци е изграждана през 1975 г. и вече е кандидатствано с проект за подмяната й, но липсата на пари оставя 3000 души без тази явно луксозна екстра за 21 век. Градоначалникът на Каблешково Елена Бояджиева твърди, че хората недоволстват и освен това нямат нито пари, нито място в дворовете си, за да копаят нови септични ями.
 
Снимка: mrvik.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие