Пон, 20- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Дарованията на Добрич отново ще стоплят сърцата на добруджанци

Дарованията на Добрич отново ще стоплят сърцата на добруджанци


 

Традиционните концерти „Дарования“ отново ще се представят на добричка сцена с най-добрите си изпълнения. Тазгодишното издание започва с Коледен фолклорен концерт на 11.12.2015 г. (петък) от 18.00 часа в Спортна зала „Добротица“. В него ще вземат участие:

Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с Главен художествен ръководител Стоян Господинов, хореограф Христо Христов, помощник  ръководител Ирина Господинова, ръководител на оркестъра Николай Иванов.

Възпитаници на СОУ „Климент Охридски“ - Борислав Бориславов (кавал), Иван Георгиев (гайда); Марин Дамянов и „Клименто фолк“- инструментална група.

Представителен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Общински младежки център „Захари Стоянов“ с Главен художествен ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев. Ръководител на оркестъра Петър Гочев.

Младежки танцов фолклорен ансамбъл „Златна Добруджа“ при Финансово стопанска гимназия „Васил Левски“ с Главен художествен ръководител Коста Георгиев, ръководител на оркестъра Ранко Ранков.

 От 1997 г. по традиция в навечерието на Коледните и Новогодишни празници в нашия град се провеждат концертите от художествения проект „Дарования“. Организатори са Община град Добрич и Ротари клуб Добрич.  Идеята е да се срещнат на голямата сцена утвърдени изпълнители с младите таланти на Добрич. В поредица от концерти се представят изпълнители и състави от всички жанрове на музикалното и танцово изкуство - лауреати на национални и международни конкурси и фестивали, носители на престижни награди.
Снимка: www.dobrich.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие