Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Децата в Бранище даряват шофьорите с цветя и балони с молбата да ги пазят

Децата в Бранище даряват шофьорите с цветя и балони с молбата да ги пазят


 

Малчуганите от Целодневна детска градина „Първи юни” в село Бранище ще спират днес шофьорите на пътя, за да им подарят цветя и балони с молбата да ги пазят на пътя. Облечени с тениски с призиви за повишена бдителност от страна на водачите децата ще раздават и листовки с надпис „Карай бавно, пази детето!” по идея на ръководството на забавачката, КАТ-Добрич и местното кметство, съобщи радио „Добруджа”.

Акцията „Пази детето” стартира днес точно в 10:00 часа и ще продължи час за първи път след двегодишно прекъсване. До 2012 г. кампанията за безопасност на пътя се е провеждала на всеки първи юни, когато се празнува Международния ден на детето. По думите на директорката на ЦДГ „Първи юни” Димитричка Бойчева след това е нямало достатъчно деца в детската градина и инициативата е била временно прекъсната.

Освен настоящите възпитаници на детската градина в доброто дело се включват родителите им, както и техни предшественици, за да се напомни за трагичния случай, който се разигра преди седмица в Стара Загора и отне живота на 4-годишния Паоло. На пътя между Добрич и Албена ще излязат и преподаватели. Акцията е част от националната „Споделена отговорност и грижа”.
 
 
 
Снимка: static.bnews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие