Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
„Ден на отворените врати” за Окръжен съд - Добрич

„Ден на отворените врати” за Окръжен съд - Добрич


 

Традиционно, в навечерието на Деня на българската Конституция /16 април/  Окръжен съд – Добрич организира „Ден на отворените врати”, който ще протече под формата на редица мероприятия.
На 15.04.2015г. от 10:00ч. ученици от последните класове на ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Добрич,  ще бъдат запознати с престъпността сред непълнолетните. Лекцията ще  се изнесе от окръжният съдия Калиптен Алид съвместно с Окръжният прокурор на Добрич – Пламен Николов.
От 14:00ч. ученици от ХГ „Св.св. Кирил и Методий”, гр. Добрич, ще присъстват на лекция относно структурата и функциите на съдебната система в Република България. Лектор – окръжният съдия Георги Павлов.
От 14:30ч. в присъствието на представители на местните медии ще бъде реализирана демонстрация на разпределение на граждански и търговски дела посредством специализираната програма, въведена от Висшия съдебен съвет за случаен избор на съдия-докладчик. Демонстрацията ще бъде извършена от Административният ръководител – председател на Окръжен съд – Добрич Галатея Ханджиева за гражданските дела и Зам. председателя Адриана Панайотова – за търговските дела.
През целия ден на видеодисплей, разположен в Съдебна палата – Добрич, ще тече презентация относно структурата на съдебната система като цяло.
 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие