Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Детска площадка „Дар” ще бъде открита в Добрич

Детска площадка „Дар” ще бъде открита в Добрич


 

Детска площадка „Дар” ще бъде открита в Добрич в района зад бивше кино Родина, съобщиха от пресцентъра на общината. Детският празник започва в 11:00 часа на 1 юни (понеделник), а официалното откриване на площадката е в 12:00 часа от кмета на Добрич Детелина Николова.
Детска площадка „ДАР“ е реализирана на площ от 200 кв. м. пo eвpoпeйcки oбpaзeц, cъoбpaзeнa c ycлoвиятa зa бeзoпacнocт. Блaгoтвopитeлният пpoeкт e peaлизиpaн чpeз финaнcoвaтa пoдкpeпa нa Господинови Строймаркет ООД. Водеща идея при проектирането на площадката е осигуряване на максимална площ за игра, както и условия на посетителите за активен и пасивен отдих. Изградени са различни по вид съоръжения за игра – детска къщичка с пързалка от 125 см., въжен мост тип "вълна", кула, дъговидна и вертикална стена за катерене, стълба с парапети, люлки, единични пружинни клатушки и др. В заварено положение съществува дървесна растителност, която е запазена. Средствата за построяването на детската площадка, възлизат на над 13 хил. лв. Фирмата, дарител на средствата, е на пазара от 20 години в Добрич и активно участва в социалния живот на града. Основната идея на фирмата е децата да се възпитават в любов и загриженост към природата още от най-ранна детска възраст и да придобият полезни навици за опазване на околната среда. Играта на открито укрепва имунната система и подобрява цялостно здравето, което съчетано с прекрасния сезон, създава чудесни условия да превърне децата в силни, здрави и щастливи хора. Това е и причината детската площадка да носи наименованието „ДАР“.
Децата и техните придружители ще бъдат зарадвани с много игри, подаръци и изненади. Проявата предоставя прекрасната възможност в нея да вземат участие и да се забавляват малките и големи жители и гости на Добрич. Програмата предвижда теглене на въже, надбягване с торби, рисунки на асфалт на тема „Моят дар към природата“ и други.

http://www.focus-news.net/news/2015/05/28/2070482/detska-ploshtadka-dar-shte-bade-otkrita-v-dobrich.html

Вземи линк:

Коментирайте и Вие