Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добрич се подготвя за епидемии и зарази заради удавените животни

Добрич се подготвя за епидемии и зарази заради удавените животни


 

Кошмарът, който владееше Сърбия и Босна и Херциговина през май се пренесе и в Добрич. Десетки животни се издавиха в частните дворове по периферните части на града. Има и удавени бездомни кучета и котки. Здравните власти се опасяват, че апокалиптичните наводнения ще донесат опасност от зарази и епидемии, след като труповете започнат да се разлагат и температурите скочат нагоре. Опасност от влошаване на хигиената в Добрич има и заради затлачването на помпените станции и замърсяването на питейната вода.

Фирма А.С.А. „България” ще започне разчистването на основните булеварди и улици от наноси и др. материали, осигуряващи транспортни връзки между засегнатите квартали и райони, Центъра за спешна медицинска помощ и  ОУ “ПБЗН”Добрич - МВР веднага след оттеглянето на водите. Органите на Регионалната здравна инспекция Добрич упражнят непрекъснат контрол във връзка с влошената хигиенно-епидемиологична обстановка в  поразените райони на Общината. Междувременно д-р Радостин Петков – Официален ветеринарен лекар за Община град Добрич в отдел „Здравеопазване  на животните” при Областна дирекция по безопасност на храните - Добрич организира събирането, извозването и загробването на  удавените животни или предаването им на екарисаж.

В ниските части на Добрич има наводнени гаражи и мазета. С отводняването им се заема инж. Пл. Петров - Началник на РС ”Пожарна безопасност и защита на населението”. Той организира екипите по отводняването на прилежащите помещения към домове на граждани с наличните сили и средства. В случай, че експертът установи нужда да се привличат  допълнително екипи той може да призове на помощ хора от структурни звена  на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”  Добрич – МВР- група „Аварийно спасителна дейност” и от други незасегнати общини.
 
І-во Районно управление ”Полиция” на МВР и КАТ се грижат за охраната и обществения ред на територията на засегнатите райони от наводнението за предотвратяване на мародерства и други криминални прояви от подобен характер.  „Пътна полиция” регулира движението в градска част и входно-изходните кръстовищата на общината.
Снимка: inews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие