Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добрич ще се включи в европейската Нощ на литературата

Добрич ще се включи в европейската Нощ на литературата


 

През 2015 за четвърти пореден път България ще се включи в европейската Нощ на литературата. На 13 май в 11 български града от 18 до 22 часа ще се четат откъси от заглавия на съвременни европейски автори, издадени след 2000 година.

Градовете, които ще се включат в Нощ на литературата 2015 са Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

За първа година събитието ще се осъществи и в Добрич, подкрепено от Община град Добрич. Ще бъдат създадени в града 3 „читателски гнезда“, разположени на емблематични места  – пред паметника на Св. св. Кирил и Методий, в градинката пред Храм „Свети Георги“ и в Градски парк „Св. Георги“ – пред сградата на музея .

В София ще бъдат организирани 12 читателски гнезда съсредоточени в района на ул. „Оборище“ и „Шипка“ (НХА, САБ, СБХ, НМУ „Любомир Пипков“, Чехословашки клуб „Т. Г. Масарик“ и др.). Ще бъде издадена специална брошура с цялостна информация за събитието в столицата, карта и място за печати, които посетителите могат да получат във всяко посетено читателско гнездо.

Организатори на българската Нощ на литературата са културните институти и посолства на страните членки на Европейския съюз, обединени в организацията EUNIC България, но така също и Руски културно-информационен център, КИЦ на Р. Македония, Представителство на ЕК в България, сдружението „София Поетики“ и Фондация „Детски книги“, с подкрепата на Столична община и медийното партньорство на Българското национално радио и „Аз чета“.
Снимка: i59.tinypic.comВземи линк:

Коментирайте и Вие