Вторник, 20- ти Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добричлийка моли за живот от съгражданите си

Добричлийка моли за живот от съгражданите си


 

Живка е само на 55 години, но животът й се съкращава преждевременно заради мизерията, в която живее и тежката си болест. Жената страда от ерозивен гастрит, който изсмуква живота от вените й по малко всеки ден. Сестра й Виолета Калчева се обръща към медиите с призив към щедрите граждани на Добрич.

Живка ходи по мъките още от детските си години. Била е на 6, когато хваща шарка и развива менингит. Коварното заболяване събаря имунната й система и я приковава на инвалиден стол. Не може да се справя без придружител и грижите около нея са много. По думите на сестра й Виолета оцеляването на Живка е въпрос на пари. Необходими са й лекарства, които струват повече от инвалидната й пенсия.

През последните няколко дни Живка повръща кръв и изпада в тежка форма на анемия. През годините е претърпяла няколко операции на главата, но сега са се появили и кисти. И страданията й не се изчерпват дотук. Живка е болна от епилепсия и получава припадъци. Преди време са отстранили огромен тумор от единия й яйчник, а усложнения от операцията и развитието на болестите са й докарали още възпаления на вътрешностите.

Виолета е личен асистент на сестра си и не я оставя без надзор. Не може да води личен живот, защото се е посветила изцяло на грижите около болната си роднина. Двете жени обитават едно жилище заедно с майка си и се издържат с асистентския хонорар на Виолета пенсията за инвалидност на Живка. Всяка сутрин се събуждат с надеждата, че в дома им ще се случи чудо и проблемите им все някога ще свършат. Обявена е дарителска сметка за набиране на средства в помощ на Живка.

IBAN:BG52UNCR 70004520848355
BIC: UNCRBGSF Uni Credit Bulbank
Титуляр: Живка Атанасова Калчева
Снимка: www.dw.deВземи линк:

Коментирайте и Вие