Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добричлийка подаде жалба срещу държавата за дискриминация

Добричлийка подаде жалба срещу държавата за дискриминация


 

„Вече е на лице дискриминацията към децата на България. Моето дете е по-маловажно от детето на една ромка, която ражда по 3-4-5 деца и живее от помощи, детски и майчинство, без да има и един ден работен, без да е платила и лев данък в тази държава.”. С тези думи започва жалбата си Ива Ничева от Добрич, която критикува остро държавата и отношението й към бъдещето – младите хора.

Ива изпрати целия текст на писмото си до редакцията на dobrich24 с надеждата думите й този път да бъдат чути. Припомняме, че жената е същата, която доскоро се нуждаеше спешно от лекарства за съпруга си, опериран преди няколко месеца във Варна от болно сърце. По последна информация днес семейството вече разполага с необходимите медикаменти, за да може младият мъж да живее и да се възстановява. През това време обаче той не може да работи, а заплатата на Ива недостига, за да издържа цялото домакинство. Чуйте жалбата, която Ива Ничева изпраща до президента, премиера, министрите на финансите и социалните въпроси, както и до лидерите на политическите партии, отговарящи за управлението на страната.
 
„Уважаеми ,след множеството отворени писма, които съм ви писала и не получих отговор, се обръщам към вас пак по същия проблем . Вече е на лице дискриминацията към децата на България. Тези, на които гласувахме доверие , тези които стоят в парламента благодарение на данъкоплатците , сложиха граница и изкараха моето ( голяма част от децата на България)  дете  без  нужди , моето дете е по-маловажно от детето на една ромка, която ражда по 3-4-5 деца и живее от помощи, детски и майчинство, без да има и един ден работен , без да е платила и лев данък в тази държава. Една непълнолетна и не работеща 17-годишна майка на три деца /обикновено това може да се случи при ромите/, може да достигне месечен доход от около 1100 лева, като тези пари идват от джоба на всеки съвестен данъкоплатец. В същото време една работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. хем плаща данъци, хем не може да разчита на помощ от държавата за отглеждането на своето дете. Излиза на практика . че децата на работещите родители са дискриминирани.  С това прага за получаване на помощи да остане 350 лв , считам , че с това се лишават една голяма част от бедните работещи хора от достъп до социални услуги. Пред семейството на една работеща  българка очевидно има само две перспективи: мизерия или емиграция. Коя майка ще остави детето си да мизерува? Остава да емигрираме ... Това ли целите , уважаеми ? България обеднява ежедневно , младите напускат страната и търсят по-добър живот навън, далече от дом и родина.  Правителството дискриминира образованите и работещи хора в полза на необразованите, не работещите и паразитиращите. Искам да ми кажете защо моето дете да е по- долу стоящо от детето на една ромка да кажем? Защото съм била така наивна да се образовам , да работя и да създам един що годе нормален  живот ... защо детето ми да се чувства в собствената си държава като емигрант ???  И след всичко това питам ( но НЯМА  кой да го прочете или чуе) какъв стимул имат българките да раждат повече от едно дете и какъв стимул да излезе човек от сивата икономика ? Намерете начин да спрете тази дискриминация , докато в България все още има хора, който ви вярват и който да гласуват за вас. Искате електорат .... създайте си го ... Защото с всяко ваше решение и действие Вие губите . Осъзнайте се.
 
06.04.2014г.
От една вече невярваща във Вас БЪЛГАРКА
ИВА НИЧЕВА
 
Снимка: upload.wikimedia.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие