Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добричлийка в „обезверено писмо” до управниците: „Всички сте един дол дренки – измамници и мошеници!”

Добричлийка в „обезверено писмо” до управниците: „Всички сте един дол дренки – измамници и мошеници!”


 

„Скоро господа управляващи, както сте я подкарали няма да има кого да управлявате. Едните ще измрат тука в България, а другите ще избягат в нормалните държави”. С тези думи една добричлийка, която „не вярва в никого” се обръща към всички партии в парламента, към премиера Пламен Орешарски, до президента Росен Плевнелиев, до Министерски съвет, медиите и Народното събрание в отворено писмо.

Десислава Първанова се подписва под текста „с неуважение”. Като гражданин на Добрич с ясна позиция за случващото се в държавата тя поставя в писмото си няколко въпроса към управниците и им „обрисува картинката”, която очаква народа в най-скоро време – глад и мизерия. Г-жа Първанова е сред онези щедри добричлии, които търсят правата си и се застъпват за съдбата на по-слабите. Откривала е семейства в нужда и им е помагала като е разгласявала случаите до медиите, за да се отзоват повече дарители. Сигнализирала е десетки пъти до институциите за нередности, но думите й нерядко са оставали само „глас в пустиня”.

Заради театърът, който се разиграва напоследък на политическата сцена в България, Десислава Първанова смята, че е крайно време някой да се ядоса на високопоставените лица и да им потърси отговорност защо народът гладува, няма работа и бива принуждаван да емигрира, за да се спасява, кой както може, поединично. Без никакви благодарствени излияния, комплименти и похвали, каквито обикновено се сипят върху политиците, добричлийката ги нарича „вълци, борещи се за кокала” и „егоисти”.
Публикуваме вопъла на Десислава Първанова с надеждата този път да се намери кой да го чуе:
 
   “Мили и скъпи” господа управляващи, Вие докога смятате да се подигравате и унижавате българския народ? Докога ще си плететe собствената кошница за наша сметка и върху нашите гърбове?
    Народът гладува,а Вие харчите милиони левове с твърде лека ръка! По-зле сте и от хайка вълци, борещи се за кокала. Това Ваше поведение, което Вие демонстрирате пред този вече изнемощял народ е твърде арогантно.
   Искам за едно нещо да Ви поздравя: ”Вие успяхте да сломите несломимия български дух, с който сме се гордяли и сме се доказали векове наред, успяхте да ни превърнете в едни апатични създания, които дори нямат желание и да гласуват за Вас”. ЕВАЛА!
   Цинично е поведението Ви, демонстрирането на сила и власт, с което ни заливате всеки ден. Не Ви е грижа за хората, а повече се притеснявате да не нараните собственото си его И ИНТЕРЕСИ. Със зъби нокти се борите да докажете кой е „по-обичан” и „по-харесван”.
  А истината е една: Вие всички сте един дол дренки, всички сте измамници и мошеници. Хиляди обещания давате преди избори, а след това намирате хиляди оправдания, за да не ги изпълните. Всяко правителство обвинява предишното, започва се с  ваденето на едни „кирливи ризи”, невероятно плюене и страшни обвинения и т.н.
   А НИКОЙ НЕ СЕ СЕТИ, ЧЕ НАРОДЪТ Е ГЛАДЕН, НИКОЙ НЕ СЕ СЕТИ, ЧЕ НАРОДЪТ НЯМА РАБОТА, НИКОЙ НЕ СЕ СЕТИ, ЧЕ ПРИНУДИ ХИЛЯДИ СЕМЕЙСТВА ДА СИ НАПУСНАТ РОДИНАТА, ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ПРЕПИТАВАТ. СКОРО ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, КАКТО СТЕ Я ПОДКАРАЛИ НЯМА ДА ИМА КОГО ДА УПРАВЛЯВАТЕ. ЕДНИТЕ ЩЕ ИЗМРАТ ТУКА В БЪЛГАРИЯ, А ДРУГИТЕ ЩЕ ИЗБЯГАТ В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ.
  ЗА ТОВА ЛИ СЕ БОРИТЕ?
  07.06.2014г                                                                    С неуважение: Д.Първанова
Снимка: m.netinfo.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие