Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добричлия иска да учи столичани как се сваля скоба за неправилно паркиране с голи ръце

Добричлия иска да учи столичани как се сваля скоба за неправилно паркиране с голи ръце


 

Ранният следобед в центъра на София. Добричлия свали от автомобила си скоба за неправилно паркиране при това с голи ръце. Екип на bTV спипа Тодор Урумов на „местопрестъплението”. На въпроса защо не изчака екип на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), който да свали скобата мъжът отвръща, че вече им е звънял и повече няма да си губи времето заради „рекетьори”. Пред телевизията гостът в столицата признава, че не е изпратил SMS до ЦГМ, за да си плати мястото на паркинга на Националния дворец на културата, защото знаел, че се отбива за малко. Като се върнал до колата си с регистрация „ТХ” видял, че са побързали да заключат лявата й задна гума. Вместо да се чуди и мае още колко ще чака някой да дойде и да го освободи от капана, Тодор вади лопата от багажника си и започва да развива болтовете на гумата. Трябват му само 2 опита и не повече от 20 минути, за да се справи със задачата. Сменя я с резервната и прибира закопчаната в багажника, за да си я отнесе в родния Добрич, където по думите му също няколко пъти му се налагало да прибягва до подобни мерки.
 
Тодор е категоричен, че вече толкова е задобрял в свалянето на гуми със скоби, че може да изнася открити уроци за столичани. Не се притеснява, че цапа и наранява ръцете си, за да не плати глоба от 30 лева и дори е категоричен, че ще го направи и при възможността да спести 5 стотинки. Не се тревожи и, че ще бъде показан по телевизията и може да получи солено наказание. „Даже ш’са накефя!”, пъчи се Урумов.
 
Определя хората със скобите като „рекетьори”. Признава, че опитът му със сваляне на гуми със скоби в Добрич вече го прави сред най-добрите в занаята и всеки случай подобрява собствения му рекорд за време. Тодор успява да смени гумата, bTV приключва с репортажа, а през това време от Центъра за градска мобилност все още няма никой. Вместо да си приберат глобата служителите се появяват на мястото само, за да разберат, че са ги „забили” с една скоба.

Ръководителят на отдел „Паркиране” към ЦГМ Емил Коларов казва, че случаят с добричлията не е прецедент. По думите му понякога екипите на Центъра закъсняват при отзоваването на сигнали за сваляне на скоби заради други случаи, технически проблеми или задръстванията в София, но се стараят да пристигат за не повече от час. Според Закона обаче добричлията ще трябва да заплати до 500 лева за прибраната скоба.
Снимка: directnews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие