Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добричлия събужда Родопа планина с етно музика на WakeЪп! Festival

Добричлия събужда Родопа планина с етно музика на WakeЪп! Festival


 

Цял час ще звучат парчетата на добричлията Тафо Великов на най-мощния фест за 2014 г. – WakeЪп! Open Air Festival!. Мега гигантското музикално събитие за поредна година ще събере светилата в електронния стил и някои представители на хип-хоп „академията” в България. То ще се проведе в трите най-дълги летни дни от 21 до 23 юни сред природата на Родопа планина, над град Куклен, на 15 километра от Пловдив.

Digital Nottich ще се появи на сцената в деня на откриването и ще забие култов сет от БАСС и етно музика. На фестивала ще бъдат още Apo&Nevena, Явката ДЛГ & Madmatic, Balthazar, Zafayah, DRS, Джанго Зе, H.M.S.U., Миленита, DJ Uno & MC Melo D (Великобритания), световноизвестния house DJ - Mihalis Safras (Гърция) и транс DJ-ят Egorythmia (Македония), както и много много други артисти! Билeти има в мрежата на http://www.eventim.bg/bg/.
 
За добричлията това не е първото участие във феста. И преди се е вихрил пред стотици маниаци с убийствени авторски дъбстеп ритми. „Покани за участия си получавам от време-на-време, но музиката не е единственото, с което се занимавам. Все още съм студент, а и съм на постоянна работа, която също харесвам, така че участията на живо са малко по-нарядко. Ще видим за какво ще остане време на лято, по-скоро предпочитам да го прекарам като правя нова авторска музика”, сподели талантливият добричлия преди време относно ангажиментите си през лятото и плановете му за ползотворно прекарване на най-хубавия сезон от годината.

Иначе третото издание на WakeЪп! се нарича "Празникът на Слънцето" и на него гости и участници ще стартират заедно лятото, слънцестоенето, пълнолуние и Еньовден - култов български празник от древността. Очаква се само в рамките на 3 дни  да се изявят 159 изпълнителя от 20 музикални стила. 22-годишният Тафо ще бъде единственият, който ще пуска дъбстеп на фестивала.
На 9 юни бе голям ден Digital Nottich, защото излезе първото му EP, което издава за лейбъл. Озаглавено е "Truly Wild" и включва 2 нови парчета. То е на линия във всички големи онлайн музикални магазини по света. Както винаги досега Тафо публикува цялата си музика за безплатно и просто се радва на подкрепата на феновете си.

 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие