Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добричлия влиза в главната роля на уникален филм, в който зрители от цял свят избират края

Добричлия влиза в главната роля на уникален филм, в който зрители от цял свят избират края

В Добрич пристига кино на колела за Фестивала на талантите

 

Кино на колела пристига в Добрич. От 30 май до 1 юни Ще гостува уникална Кино Кабина, в която добричлии ще могат да гледат безплатно първия интерактивен филм, озаглавен "Помисли!". Кабината е продукт на проекта „Съзнателно Кино”. Тя ще се настани утре сутринта на плющадчето между бул. „25-ти септември“ и ул. „Славянска“ като част от атракциите, подготвени за третото издание на Фестивала на талантите. Събитието се организира под егидата на община Добрич. В Кино Кабината могат да влизат по двама човека. Прожекцията трае 15 минути и ще бъде спирана няколко пъти, за да постави зрителя пред изборите на главния герой. А в неговата роля влиза Марин Маринов. Ще видим още Деси Тенекеджиева, Борис Касиков, както и актьорите от Варненския театър Михаил Мутафов и Даниела Викторова.
 
Турнето на Съзнателното Кино започва в град Добрич със специалното представяне на главния актьор Марин Маринов. В 19 часа гражданите на Добрич ще могат да се срещнат на живо с младия красавец, който също е родом от Добрич и вече е познат на зрителите от рекламите по телевизията.

Кино Кабината е уникална, защото дава шанс на зрителите да участват активно в гледането на първия интерактивен филм. Какъв ще бъде той зависи най-вече от тях и от изборите, които ще направят. Лентата има 7 различни развръзки. Всеки зрител ще гледа своя собствен филм с решаващо натискане на бутон за избор на изход от дадена ситуация. Това се случва за първи път в Добрич и то специално заради търсачите на арт усещания, които искат да се докоснат до тази нова форма на интерактивно кино.
 
Авторите на проекта са младата режисьорка Мариета Печанска и продуцент и оператор Петър Бонин. Те признават, че тази форма на създаване и гледане на филм е нещо нечувано досега. Всичко се случва не в кино зала, а на пъпа на Добрич. За реализацията на проекта "Съзнателно кино” те казват, че е надграждане на традиционните форми на интерактивно кино. Сигурни са, че това е първата стъпка на новото кино на бъдещето, защото хората са готови за нещо повече, а консуматорското общество вече залязва.  – Лентата с участието на младия добричлия съчетава елементи от нямото кино, комиксите, класически кино подходи, ярки цветове и модерна визия. Художествен директор на филма е Станислава Янакиева.
Снимка: scontent-b-fra.xx.fbcdn.netВземи линк:

Коментирайте и Вие