Вторник, 16- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добричлията Данаил Петков: Норвежци описват хората на Очите като маршируващи фашисти

Добричлията Данаил Петков: Норвежци описват хората на Очите като маршируващи фашисти


 

"Група норвежци - около 20 човека, които са вечеряли в ресторанта, са описали нахлуването на Митьо Очите и хората му като "група маршируващи фашисти".
Това разкри пред "24 часа" добричкият предприемач Данаил Петков, който заедно с арестувания днес Николай Иванов стопанисват заведението "4 you".
Петков бе сред задържаните в нощта на престрелката на 8 юни, въпреки че не е бил в ресторанта.
"Мен ме държаха 24 часа тогава, а хора, явно от групата на Желязков ги пуснаха след 7-8 часа. При мен в килията доведоха едно момче с бронежилетка, дойде след мен, а излезе преди мен", коментира Петков.
Той е бил и сред повиканите за участие в следствения експеримент на 28 юни. Обадили му се по телефона, но не отишъл.
"Нямам с какво да бъда полезен, защото не съм присъствал въпросната вечер в ресторанта.
Но защо се използва като претекст провеждането на възстановката, за да привлече колегата Николай Иванов и да бъде арестуван? Ние сме предприемачи, не престъпници. Полицаите са ровили днес за наркотици в ресторанта и бара /бел.ред. заведението "Оксижен" в Слънчев бряг"/, претърсвали са дори в дома на родителите ми в Добрич. Не са намерили и няма да намерят", казва Данаил Петков.
Той се оплака и от репресивни проверки от страна на НАП и МВР.
"Готов съм за денонощни данъчни проверки, нямам нищо против държавата да си върши работата и съм съгласен да се подложа на непрекъснат данъчен мониторинг.
Но защо когато в заведението влязат двама служители на НАП с тях са 30 полицаи, които спират музиката и се държат така, че да плашат скандинавските туристи? Кого пазят и от какво?
Пет пъти ни поверяваха, нямаме нито едно нарушение", сподели бизнесменът.
Той е притеснен, че вече 22 дни ресторантът е затворен и няма яснота кога ще заработи, но е решил да смени името на злополучното заведение.
"При една от данъчните проверки в "Оксижен" на 25 юни, събота, пристигнаха двама служители на НАП и 30 полицаи.
Те изплашиха десетките скандинавски туристи, а същата вечер в заведението гостуваха Криско и Мария Илиева, за малко да провалят участията им.
Служителят от НАП, който се представи за Лъчезар Тепавичаров си позволи да отправя заплахи срещу мен, че като се прибера в родния Добрич с мен ще се разправят Котараците. Попитах го защо служител на НАП отправя подобни заплахи. Още повече, че това стана в присъствието на свидетели, сред които и адвокатът ми. Вече съм подал жалба за това", казва Данаил Петков.


https://www.24chasa.bg/region/article/5610331
Снимка: https://www.24chasa.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие