Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Доброволци ще чистят Варна до края на юли

Доброволци ще чистят Варна до края на юли

Подпочвените води пречат за бързото разчистване

 

След като приключи почистването на варненския квартал „Аспарухово” с машини ще трябва и много човешки труд. Градът ще се нуждае от доброволци до края на юли. Това разкри в ефира на Радио Варна зам.-кметът на квартала Радослав Коев. По думите му стана ясно, че има много труднодостъпни места за техниката и там трябва да влизат хора. В противен случай прахта и мръсотията ще продължават да се носят из морската столица.

През почивните дни БДЖ превози десетки доброволци от различни краища на страната към Варна съвсем безплатно. В града пък бе организиран транспорт за хората, пожелали да помогнат на жителите на „Аспарухово” от площада пред катедралата  във Варна в 9:30 часа сутринта и  в 13 часа следобед. За същите бе осигурено придвижването в обратна посока в 18 часа. До квартала са пътували само еко транспортни средства.

Зам.-ръководителят на Доброволческия отряд от Пловдив Георги Влайков коментира пред „Фокус”, че най-големият проблем за бързото разчистване на квартала са подпочвените води, които се събират във вече отводнени къщи и работата трябва да започва отначало по няколко пъти. По думите му в някои от жилищата се изсипват препарати за дезинфекциране преди работниците да си свършат работата и се прахосват много ръкавици, защото се разпадат под въздействието на химиите. Влайков допълва, че обектите, които трябва да бъдат съборени не се обозначават добре и се случвало доброволци да чистят и отводняват къща, която се събаря на по-късен етап. По думите му хората, които са се притекли на помощ се изморяват и имат нужда от сменници.
 
 
Снимка: m.netinfo.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие