Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Експерти: варненци са по-внимателни шофьори от добричлии

Експерти: варненци са по-внимателни шофьори от добричлии


 

„Докато шофьорите с "ТХ" в регистрационните номера нарушават масово Закона за движение по пътищата, варненци са много по-внимателни”. Това заяви Костадин Кръстев от Института за изследване, образование и развитие "Отворена младеж" след спецакцията на пътя Добрич-Варна, проведена съвместно с КАТ, информира Topnovini.bg – Варна.

Равносметката от проверката на 183 превозни средства в сряда е, че добричлии са най-невнимателните и нервни водачи в сравнение с всички останали в България. Само за три часа униформените са констатирали 19 нарушения. Според експертите шофьорите от Добрич са неизрядни с плащането на застраховка „Гражданска отговорност”, протакат смяната на винетките и пестят ток от фаровете като просто не ги включват. Установено е, че масово не се слагат и предпазните колани.

„Отворена младеж” се включва в кампанията „Шофирай отговорно и толерантно“ за трета поредна година и раздава антистрес топки и наставления на опитните и неопитните шофьори зад волана за правилното и безопасното поведение на пътя.
 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие