Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Филиповата кръчма – основното място на действие в повестта „Жътваря"

Филиповата кръчма – основното място на действие в повестта „Жътваря"


 

Филиповата кръчма – основното място на действие в повестта „Жътваря", както и в други разкази на Йовков. В нея писателят живее докато учителства в Красен, там слушайки историите на селяните се вдъхновява за написването на своите произведения.
В няколко поредни публикации ви показахме вдъхновението, което са предизвикали Йовковите думи у художници, скулптури, режисьори и тн. Ако все пак вашата муза не е кацнала на рамото ви – прочетете негово произведение и/или елате да посетите къщата музей или Дом-паметник „Йордан Йовков”, където може да видите прототипите на героите му, оригинални негови ръкописи, кръщелното му свидетелство, пишещата му машина, стаите в които е живял /Йовковата къща/, кабинета му /дело на худ. Тони Игнатов/ и тн.
Заповядайте и изследвайте ... открийте кое е нещото, което ви вдъхновява да изразите себе си в думи или с четка и молив! Проявете творчество, използвайте въображението си, участвайки в ОБЛАСТНИЯ КОНКУРС ЗА ЕСЕ И РИСУНКА „ЛЮБОВТА МЕЖДУ ХОРАТА” – ПОСВЕТЕН НА 135 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЙОРДАН ЙОВКОВ

Регионален Исторически Музей Добрич
Снимка: Регионален Исторически Музей ДобричВземи линк:

Коментирайте и Вие