Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Френският посланик: Наградите на Добрич доказват ефективно управление на общината

Френският посланик: Наградите на Добрич доказват ефективно управление на общината


 

Френският посланик Негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан се срещна с кмета на Добрич Детелина Николова през изминалата работна седмица. Дипломатът посещава за първи път Добрич с цел да за се запознае с пакета от социални услуги, които предлага Община Добрич. Гостът се  запозна с икономическата характеристика на Добрич и региона. Кметът Николова акцентира върху социалните и културни проекти на общината с френски градове, финансирани по европейски програми. Един от тях е „Заедно за безопасността на регионите“, чиято цел бе междурегионално сътрудничество между градовете Добрич и Сент Ерблен за проучване, обмен на добри практики и ноу-хау в областта на превенцията на риска.

Градоначалникът информира френския дипломат за процеса на деинституционализация и грижите за децата в риск. Посланикът сподели, че е силно впечатлен от отличията и наградите на Добрич, които според думите му доказват ефективна и устойчива политика на управление на общината. Той не скри интереса си към структурата на общинската администрация и проектите, които кметството изпълнява с финансиране от европейските фондове. Ксавие Лапер дьо Кабан потърси очакванията на кмета по посока на процеса на финансова децентрализация в българските общини.

По време на официалната си визита той се запозна и с дългогодишното сътрудничество между Националното сдружение на общините и Сдружението на френските общини. Детелина Николова подари на френския посланик и придружаващите го лица представителни материали за Добрич и региона и добруджански мед. Програмата на госта продължи с посещение на детска градина „Надежда“, на центъра за обществена подкрепа към Фондация „Ръка за помощ“ и центровете за настаняване от семеен тип. Дипломатът не напусна Добрич и преди да успее да види красивите комплекси „Стария Добрич“ и Градски парк „Свети Георги“.  

Вземи линк:

Коментирайте и Вие