Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
ГЕРБ осигуриха билета на Станишев за Брюксел

ГЕРБ осигуриха билета на Станишев за Брюксел

Шефът на парламента и министрите на икономиката и отбраната се борят за мястото на соцлидера

 

От третия опит за провеждане на пленарно заседание в парламента партия ГЕРБ осигури кворум за гласуване. Хората на Бойко Борисов заеха работните си места, за да бъде освободен лидерът на БСП Сергей Станишев като депутат от 42-то Народно събрание. В залата се регистрираха 158 народни представители при изисквани от правилника за работа на парламента 121 души.

Националистите от „Атака” не благоволиха да се явят в НС. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов сподели пред журналисти на влизане в кулоарите на парламента, че колегите му са дошли на работа специално, за да успокоят Сергей Станишев, че все пак ще замине за Брюксел в качеството си на евродепутат.

171 народни представители гласуваха „за” оставката на Станишев, трима се обявиха „против”, а петима се въздържаха. Решението на Сергей Станишев да се оттегли от българския парламент дойде като гръм от ясно небе в понеделник вечерта. Преди това той категорично отказваше да влезе в ролята на евродепутат, въпреки че бе избран за такъв от привържениците на БСП.
 
От „Позитано” 20 се носят слухове, че за заместник на Станишев се избира един измежду трима от Михаил Миков, Драгомир Стойнев и Ангел Найденов. В момента те заемат постовете – шеф на парламента, министър на икономиката и военен министър. В централата на червените се коментира, че и тримата са с равни шансове да наследят Станишев, който все пак избра да оглави българската делегация на социалистите в Европейския парламент. Нов лидер на столетницата ще се избира тази есен или през пролетта на 2015 г. Станишев трябва да замине във вторник за Страсбург. Тогава ще се състои първата сесия на новия Европарламент, за който населението на Стария континент гласува на 25 май т.г.
Снимка: www.silnabulgaria.comВземи линк:

Коментирайте и Вие