Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Годна или негодна за пиене е водата в Добрич? Това е въпросът!

Годна или негодна за пиене е водата в Добрич? Това е въпросът!


 

ВиК-Добрич твърди, че водата в града, която тече от чешмите на добричлии е годна за пиене. Дружеството уверява, че са предприети всички необходими мерки по дезинфекцирането й и не е допускано да попадат в нея микроорганизми, представляващи заплаха за здравето на населението. Според „Водоснабдяване и канализация” течното злато се добива от чисти водни източници и с дълбоки сондажи, което е гаранция, че водата е чиста и полезна за консумация.

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) обаче предупреждават, че ще обявят водата за годна за пиене едва, след като излязат резултатите и от последната проба. От инспекцията информират, че резултатът от нея също трябва да е толкова добър, колкото са били данните от предходната. Засега има само едно позитивно потвърждение, че водата в града е в отлично състояние, въпреки големите количества хлор, които се добавяха към нея, за да е сигурно, че зарази няма да има след потопа.
Утре, 28 юни към обяд се очаква резултат от следващата проба. Затова трябва за пиене да се използва бутилирана минерална вода. Община Добрич застава зад информацията, подавана от РЗИ. До излизане на резултатите се препоръчва да се пие бутилирана или преварена вода.
Снимка: resources2.news.com.auВземи линк:

Коментирайте и Вие