Пон, 24- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Граничар, Дуранкулак и Ваклино - с новоизградени площадки за отдих

Граничар, Дуранкулак и Ваклино - с новоизградени площадки за отдих


 


В края на миналия месец беше финализирана работата по три проекта, свързани с изграждане на зони за отдих и озеленяване в селата Ваклино, Граничар и Дуранкулак. Община Шабла кандидатства и спечели финансирането им в конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам” към Национална кампания „За чиста околна среда – 2015 г.” на МОСВ и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда.

В рамките на предвидения срок (30 ноември) фирмата-изпълнител „Импресия“ ООД (Варна) достави и монтира във Ваклино и Дуранкулак беседки, пейки и кошчета за отпадъци, за които бяха отпуснати средства съответно по проекти „Обаянието на природата“ и „За по-добра околна среда“. За облагородяване и озеленяване на околните пространства бяха закупени още тревна смес и храстова растителност. Не само на беседка, но и на детска площадка ще се радват жителите и гостите на Граничар. Там по проект „Природата – наш дом“ беше изграден детски кът за възрастова група от 3 до 12 години с монтирани 4 вида съоръжения.

Предходната седмица успешно приключи проверката по проекта и предстои оформяне на отчетната документация. А своевременно малки и големи вече се радват на новите придобивки.
Снимка: www.shabla.infoВземи линк:

Коментирайте и Вие