Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Губернаторът на Добрич отчете свършеното през първата година от мандата си

Губернаторът на Добрич отчете свършеното през първата година от мандата си


 

Областният управител на Добрич Недко Марчев направи отчет на реализираните дейности през първата година от мандата си. Той припомня, че е поел отговорността на този пост с увереност, че може да изпълнява поверените законови правомощия и функции в духа на демократичните традиции за прозрачност и публичност на действията. Той изтъкна, че през цялата първа година, откакто заема поста е работил с ясното съзнание да провежда държавната политика като се придържа към изпълнението на Закона и вменените му правомощия.

Губернаторът на Добрич поясни, че заедно с екипа си е имал за цел да се работи в посока на по-добра приемственост, да се надгражда, да продължат добрите практики, да се преодоляват трудности и предизвикателства, да се работи за укрепване на държавността в област Добрич.

Недко Марчев не скри удовлетворението си от възможността да работи за успеха на инициативи, които имат ключово значение с дългосрочен ефект за благоприятното развитие на област Добрич. Според него това са регионални политики, проекти за подобряване на водната и транспортната инфраструктура, активни мерки на пазара на труда, както и проекти, подкрепящи социално-икономическото развитие на общините и целящи намаляване на различията между регионите и в подкрепа на техния растеж.
    
„През изминалата една година доказахме, че можем да се справяме и в най-трудни условия и да продължим напред, заявява Недко Марчев. Работихме усърдно и с желание да бъдат оползотворени възможностите за по- добро бъдеще на хората от област Добрич."

Като основни акценти в отчета си Областният управител посочи следните: Асоциация по В и К. В рамките на стартиралата реформа във В и К сектора; Осигуряването на качествено водоснабдяване на социално поносима цена; изграждане на изнесен Център за аграрно образование, наука и иновации в Добрич; изготвянето на Национална морска стратегия на Република България; Черноморският автомагистрален пръстен и АМ „Черно море“; връщане на влака Добрич – София – Добрич; работа по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”; Поддържане на Граничните контролно-пропускателни пунктове; рехабилитация на пътни участъци; създаване на редица международни контакти; осигуряване на водно спасяване по неохраняемите плажове с оглед недопускане на инциденти, както и редица мерки за борба срещу безработицата.
 
Снимка: novinite.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие