Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Христо Калчев е бил заплашван с убийство в заведение в Балчик

Христо Калчев е бил заплашван с убийство в заведение в Балчик


 

Съпругата на Христо Калчев Ели е най-близкият човек до писателя, когато той пише пророческите романи за подземния свят в България. Тиражът на поредицата му за престъпните групировки надхвърля 500 000. 10 години след смъртта на Калчев Ели разказва пред вестник „България днес” за отношенията на писателя с някои от неговите герои, както и за приятелите му.На един от своите рождени дни Калчев получил вместо подарък мафиотско предупреждение. „Празнувахме в едно заведение в Балчик.На масата се появи бутилка много скъпо френско шампанско.На етикета беше написано: „Вместо куршум”. Имаше индикации,че Георги Илиев е ядосан и иска Христо да спре да се рови. Точно тогава съпругът ми пишеше книга за Георги Илиев”, разказва Ели. Тя допълва,че малко преди тази заплаха Георги Илиев обещал,че ще подари на писателя кола- обещана от брат му Васил Илиев, след като неизвестни отмъкнала колата на Калчев. С боса на ВИС Калчев се запознал посредством Иван Славков-Батето. 

Два дни след странното предупреждение изчезнал синът на семейството.Това се оказало детска лудория. Но все пак Калчев скри близките си за известно време. Намесил се и тогавашният министър на вътрешните работи Николай Добрев. Той гарантирал на фамилията, че няма опасност за живота им. И те излезли отново на светло. 

Калчев не одобрявал това, което правят братя Илиеви, но имал респект към качествата, които те притежавали.Като свои литературни образи той си ги обичал, казва вдовицата му.  /БЛИЦ
Снимка: static.blitz.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие