Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Информация, касаеща заболяването „Син език” по преживните животни

Информация, касаеща заболяването „Син език” по преживните животни


 

Във връзка с усложнената епизоотична ситуация на територията на страната, касаеща заболяването „Син език” по преживните животни, Министерството на земеделието и храните информира всички животновъди - кандидати по схемите за национални доплащания и за специфично подпомагане за кампания 2014 в чиито ферми е констатирана болестта, относно:

При загуба/смърт на заявени за подпомагане животни в следствие „Син език”, стопаните е необходимо да уведомят областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”, не по-късно от 2-ри октомври 2014г.

Уведомяването се извършва чрез подаване на Заявление за форсмажор (по образец), не по-късно от 2-ри октомври 2014г., в областната дирекция на Държавен фонд “Земеделие“ – отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” (виж контакти в Приложение 1).

Към заявлението, се представят и доказателствени документи (протоколи от ветеринарно медицинските власти и екарисажни бележки), удостоверяващи загубата на животни в резултат от заболяването „Син език“.

Предвид продължителният период на разпространение на болеста, животновъдите могат да предоставят доказателствени документи за форсмажорни обстоятелства, и еднократно/наведнъж, но не по-късно от 2-ри октомври 2014г.

Животните фигуриращи в описаните по-горе документи следва да са идентифицирани, посредством номер на ушна марка.

Списък с контакти (адреси и телефони) на областните дирекции на ДФ „Земеделие”

ОПСМП - Добрич

гр. Добрич, ул. "Калиакра" №54

058/651-644    Зия Хасан
Снимка: nivabg.comВземи линк:

Коментирайте и Вие