Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Инспектори по безопасност на храните съветват бизнеса за летния туристически сезон

Инспектори по безопасност на храните съветват бизнеса за летния туристически сезон


 

Заради летния туристически сезон, който вече чука на вратата областната дирекция по безопасност на храните в Добрич ще проведе превантивни срещи със собственици на търговски обекти, на заведения за обществено хранене, хотелски комплекси, курортни селища и наематели на плажни ивици, които отговарят за изхранването на туристите по време на престоя им у нас.

Срещите се инициират заради нуждата от обсъждане на резултатите от миналогодишния летен туристически сезон. По време на провеждането им бизнес операторите ще се запознаят с изискванията на действащото законодателство в областта на храните и ще се набележат мерки за предотвратяването на проблеми. 

След направен анализ на резултатите от изминалия и от предходните летни туристически сезони специалистите от Българската агенция по безопасност на храните са установи, че през последните три години бизнес операторите все по-стриктно се доближават до изискванията на законодателството и се придържат към предлагането на качествени храни и обслужване. Въпреки това и през този туристически сезон БАБХ се заканва да организира систематични контролни действия и проверки, за да гарантира безопасността и спокойствието на туристите.
На всички потребители се напомня, че на тел. 070012299 по 24 часа в денонощието, включително и през почивните дни, могат да се подават сигнали за нередности.
Снимка: www.business-europe.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие