Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Инвестиционно предложение за експозиционен център и зали е постъпило в Община Добрич

Инвестиционно предложение за експозиционен център и зали е постъпило в Община Добрич


 

В Общински съвет град Добрич и в общинска администрация е постъпило инвестиционно предложение от Асоциация на земеделските производители в България за изграждане на експозиционен център за организиране на селскостопански изложения на открито, многофункционална зала за изложения и конферентна зала за мероприятия.
    Предлага се създаване на акционерно дружество, в което Община град Добрич да апортира терен за ползване, а останалите акционери да предоставят  финансов ресурс за реализация на инвестиционния проект. Прогнозната стойност на строителните дейности е около 2,8 млн. лева. Предвижда се разкриване на 80 работни места.
     Нашият град е избран поради предимствата си като най-голям селскостопански център в Р България и известна дестинация чрез организираните повече от 20 години успешни агро бизнес изложения. 
    Асоциацията на земеделските производители в България работи повече от 10 години за развитието на модерно и конкурентно земеделие в нашата страна. Нейни членове и партньори са производители на селскостопанска продукция, фирми от хранително вкусовата промишленост, университети и научни институции, медии и консултантски фирми. 
    Безспорно Асоциацията заема и водещо място в развитието на селскостопанския сектор на национално ниво като е активен постоянен член на Комитета за наблюдение на Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 година, сформиран към Министъра на земеделието и горите за контрол на изпълнението на мерките, насърчаващи селското стопанство в нашата страна, финансирани от ЕС, и представляващ интересите на земеделските производители.
    Подобно инвестиционното предложение е отговорна бизнес инициатива, която ще внесе нов потенциал, модерен подход  и ресурс за постигане на още по-добри резултати за утвърждаване на град Добрич като място за организиране на атрактивни изложби и мероприятия насочени към развитието на селскостопанския сектор.

Снимка: www.projectmanagement.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие