Пон, 15- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Историческият руски сериал „Екатерина“, който се завърта скоро у нас, е сниман в Балчик

Историческият руски сериал „Екатерина“, който се завърта скоро у нас, е сниман в Балчик


 

След приключването на „Нишките на съдбата“ по bTV ще се излъчи руска многосерийна продукция, посветена на една видна историческа личност – императрица Екатерина Велика.

Лентата разказва за живота на принцеса София Августа Фредерика Ангалбт – Цербстка преди да стане императрица Екатерина. Слоганът, под който е сниман сериалът, гласи: „Ще царувам или ще загина“. Сюжетът на филма е много близък до историческата истина. Императрица Елисавета Петровна не може да има деца, за неин наследник е определен племенникът й Пьотр Фьодорович. Но какво става, когато той поема управлението на Руската империя? Императрицата решава да го ожени за една от пруските принцеси и ако има син от този брак, тя да го възпита за бъдещ император. Избира принцеса София Фредерика. Принцесата пътува дълго време в мечти за щастлив живот в необятната империя. Когато пристига в Петербург, тя се сблъсква с коварството на императорския двор и безразличието на съпруга си. Приемайки името Екатерина Алексеевна, тя взема всичко в ръцете си.

Сериалът стартира в Русия през ноември 2014 г., където бие всякакви рейтинги, като пазарния му дял надвишава 20%. Продаден е в Сърбия, Босна и Херцеговина, България, Монголия и Мексико.
Любопитното около снимките е, че част от филма е сниман в двореца в Балчик. По време на снимачния процес в България са участвали над 50 статисти и български актьори.
В главните роли ще видим известни руски актьори: Юлия Ауг, Марина Александрова, Александър Янценко, Владимир Менцов и др.

Ролята на Екатерина се изпълнява от талантливата руска актрисаМарина Александрова. Родена е в Унгария в семейството на съветски офицер през 1982 г. Има много роли в Московския театър и богата филмография. Първият филм, в който се снима, е „Империя под удари“ (2000 г.). Участвала е във филмите „Последния брониран влак“ (2006), „Спешно: Търся си мъж“ (2011). Последният филм. в който се снима. е „Истински сценарий“ (2015).

Марина Александрова има два брака с актьорите Александър Домогаров (2005) и Иван Стебунов (2008). През 2012 г. в Ню Йорк се ражда първото й дете – Андрей, чийто баща е Андрей Болтенко ( главен режисьор на Държавната руска телевизия Първи канал). През 2015 г. също в Ню Йорк, тя ражда дъщеря си Екатерина.

http://www.ekrana.info/btv/ruski-serial-ekaterina-po-btv-sniman-v-balgariya
Снимка: images.web-m.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие