Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Ивана дари на пострадалите от потопа в Добрич 10 000 лева

Ивана дари на пострадалите от потопа в Добрич 10 000 лева

С парите на поп-фолк дивата ще ремонтират 19 общински жилища

 

Една от примите на поп-фолк музиката в България събра 27 430 лева за пострадалите от наводненията семейства в Добрич, Варна и Килифарево. От ефира на предаването на Нова телевизия на „На кафе” Ивана призова всички по-заможни българи, както и собствените си приятели от шоу бизнеса да помогнат на нуждаещите се. Седмица по-късно Ваня Калудова, както е истинското име на изпълнителката зарязва работата по новата си песен и заснемането на клипа към парчето и пристигна в Добрич. Тя се срещна с кмета Детелина Николова, за да връчи сумата от 10 000 лева в помощ на новите бездомни и посети някои от най-пострадалите райони в града, за да окаже морална подкрепа на бедстващите, изгубили домовете си. От своя страна градоначалникът успокои певицата, нашумяла с хита „Шампанско и сълзи”, че кметството разполага със средства за излизане от кризисната ситуация и за приютяването на хората, останали без къщи след потопа.

С парите, донесени в Добрич от Ивана в момента се правят ремонти на 19 апартамента на „Жилфонд”. В тях вече са внесени чисто нови матраци, стените са измазани и са залепени тапети.
За да събере парите, Ивана посещавала приятелите и колегите си и въртяла телефони на известни бизнесмени, на чиито частни партита пяла през годините. Някои дори сами я търсели, за да й връчват определени суми.

Ивана започва кампанията сама в знак на символичен протест срещу забавената реакция на държавата. Тя споделя, че винаги е имала силно развито чувство за справедливост и нещо отново й подсказало, че не бива да стои със скръстени ръце. Взела решението да се включи в каузата „Заедно в бедствието”, когато виждала по репортажи и новини, че институциите си прехвърлят отговорността. Самата тя заделя от личните си средства 1000 лева.
„След преодоляната паника след първата седмица, аз видях усмихнати и живи хора”, призна днес Ивана в ефира на „На кафе”. 
Снимка: static.bnews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие