Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Издадоха сертификат на Албена за най-добър плаж в света

Издадоха сертификат на Албена за най-добър плаж в света


 

Перлата на Добруджанското Черноморие Албена получи сертификат за най-добър плаж в световен мащаб на тазгодишното заседание на международното жури на програма „Син флаг” в Копенхаген, Дания. Освен невероятно чистата и красива златна ивица във ваканционното селище още 11 български обекта са признати като ненадминати в областта на туризма и отдиха. Това са плажовете на Дюни, Созопол-Харманите, Бургас-север, Поморие-изток, Слънчев бряг-юг, Слънчев бряг-север, Слънчев ден и три плажа в Свети Влас (Централен, Нов и Източен), както и яхтеното пристанище марина Диневи.

Отличените плажове и пристанища получават признанието за 2014 г., като се запазва броят им от миналата година. Те са отговорили на 30 критерия, поместени в 4 категории, отнасящи се за безопасността, информираността, поддръжката на плажа, както и чистотата на водата.

Програмата „Син флаг" поощрява чисти и сигурни плажове и яхтени пристанища и образова обществеността в опазване на околната среда по крайбрежието. Програмата „Син флаг" е оценила високо стремежа на ваканционното селище „Албена" да предлага отлична туристическа услуга в баланс с разумно потребление на природните дадености и качествено екологосъобразно управление. Българско движение „Син флаг" е отправило специален поздрав до ръководството на кк „Албена" за успешното представяне и заслужената награда.
Снимка: albena.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие