Пон, 20- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Изложба - графики на Реналдо Веебер на 12 октомври в Галерия "Тихото гнездо"

Изложба - графики на Реналдо Веебер на 12 октомври в Галерия "Тихото гнездо"


 

Официално ще бъде открита изложбата - графики по мотиви от Библията (Старият завет), на естонския художник Реналдо Веебер.

Реналдо Веебер (1937 - 2010)
завършва Тартуското художествено училище и Държавен Художествен Институт на Естония.

От 1967 г. е член на Естонския съюз на художниците.
Участник е в многобройни национални и международни изложби, както и носител на редица призове от конкурси, в които е участвал.
По-популярен е със своите скулптурни творби, но и в областта на графиката получава признание от художествената гилдия още с първите си работи.

Произведения на Реналдо Веебер се съхраняват в държавни и частни колекции в Естония, Русия, Финландия, Швеция, Германия, Полша, Белгия, САЩ, Армения и др.

След смъртта на Реналдо Веебер, неговата съпруга и голям приятел на България - Наталия Веебер - е притежател на авторските права върху творбите на естонския майстор. Самата г-жа Веебер реши да извърши един рядко срещан в наши дни хуманен жест, с който дари авторски копия от графиките на Реналдо Веебер (Стария завет) за фонда на Държавния културен институт "Двореца" - Балчик. Това разбира се не би могло да се коментира по никакъв друг начин, освен с огромно Благодаря за голямата човешка душа на Наталия Веебер. Силно вярваме, че това може и следва да очертае нови перспективи в между-културните  ни  отношения.

Периода на настоящата изложба е 12 - 31 октомври 2015 г.

Авторските творби могат да бъдат посетени и разгледани всеки ден от 8:30 до 19:00ч. в Галерия "Тихото гнездо" на Държавен Културен Институт "Културен център "Двореца" - Балчик.
Снимка: www.dvoreca.comВземи линк:

Коментирайте и Вие