Пон, 24- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Жена от Кричим теглила заем, за да помогне на пострадалите от потопа в Добрич

Жена от Кричим теглила заем, за да помогне на пострадалите от потопа в Добрич

Стотици доброволци и тонове храна пристигат във Варна и Добрич

 

Десетки камиони на куриерските фирми пропътуват разстоянието от различни точки на България до Добрич и Варна. Тонове с храна, вода, препарати и материали от първа необходимост се доставят в складовете на БЧК и оттам се разпределят между семействата, пострадали от опустошителните наводнения в двата града. Хиляди добри хора са откликнали на зова за помощ на добричлии и варненци, които са изпаднали в нужда и трябва да започнат живота си отначало – без дом, без дрехи и без пари за храна. Сега стотици домакинства разчитат на милосърдието на сънародниците си, за да оцелеят и да превъзмогнат ужаса от преживяното в нощта на 19 срещу 20 юни.
До вчера община Добрич отправяше призиви за помощ към доброволци от цялата страна да се отзоват и да помогнат в разчистването на града, което се проточва от цяла седмица и забавя нормализирането на обстановката.

Куриерите са превърнали офисите си в складове. Получават стотици обаждания от физически лица и фирми, които искат да се включат в дарителската акция и да помогнат с каквото могат. Хора с ограничени финансови възможности носят към офисите торби, препълнени с консерви и завивки. Жена от Кричим дори теглила заем, за да помогне и тя на нуждаещите се.

Днес и утре БДЖ осигурява безплатен превоз за доброволци от цялата страна, които искат да се притекат на помощ на пострадалите от наводненията в Добрич и Варна. До късно снощи фейсбук се пълнеше със снимки, публикувани от доброволци от различни търговски вериги, на които се виждат хранителните продукти и препарати, закупувани, за да бъдат изпратени до нуждаещите се. БЧК отвори два стационарни пункта в Добрич за раздаване на даренията в пенсионерския клуб на улица "Отец Паисий" и в района на Хуманитарна гимназия. Провизиите се връчват след представяне на лична карта.
Снимка: i3.dir-i.netВземи линк:

Коментирайте и Вие